Okolí bystřického nádraží na půl roku obsadili stavbaři

Vzhledová i funkční Achillova pata Bystřice prochází proměnou – v polovině července začala rekonstrukce přednádražního prostoru. Vstupní brána do obce bude nově přívětivější nejen k návštěvníkům, ale i místním obyvatelům. Hotovo má být do konce roku, přičemž během prací musí lidé počítat s různým omezením.

Před nádražím se v současné době pilně pracuje. Foto: tm

Bez nadsázky lze říci, že přednádražní prostor v Bystřici je dopravním uzlem, ve kterém se protíná autobusová, nákladní, vlaková a automobilová doprava, ale úsek je důležitý i z pohledu cyklistů a chodců. „Nepůjde jen o dopravní úpravy, ale celkové zlepšení funkčního využití veřejného prostoru,“ předeslal starosta Bystřice Roman Wróbel, podle kterého je na programu oprava dešťové kanalizace, rekonstrukce komunikace až do základů, vybudují se chodníky, autobusové zálivy, parkoviště pro osobní automobily, veřejné osvětlení.

„Samozřejmostí je mobiliář, jako jsou například lavičky, odpadkové koše, lidé jistě ocení i sadové úpravy. V přednádražním prostoru rovněž nainstalujeme podzemní kontejnery na komunální odpad. Nově vzniklé prostranství by mělo být lákavým místem pro místní i přespolní,“ řekl starosta.

Samotné práce jsou rozděleny na tři etapy, přičemž hotovo má být na konci roku. „Musíme zohlednit i klimatické podmínky, proto tlačíme na zhotovitele, aby toto bral v potaz,“ zdůraznil Wróbel. Ale čím větší stavební cvrkot bude, tím přijdou na řadu i různá omezení.

„Zatím je situace poměrně v klidu, omezením je zákaz parkování před nádražní budovou, ale přijdou další,“ nastínil Wróbel.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu