Omezení na obchvatu potrvá ještě týdny

S omezením dopravy se i nadále potýkají řidiči na Jablunkovsku. Kvůli kompletní opravě je od počátku května zcela uzavřený most přes Ošetnici nedaleko sanatoria.

Kolony na obchvatu Jablunkova trápily řidiče kamionů i osobních aut. Foto: ba

Jedna z objízdných tras vede po obchvatu Jablunkova, na kterém se však kvůli modernizaci a výstavbě protihlukových stěn v uplynulých dnech tvořily několikakilometrové kolony.

Na velmi vytíženém obchvatu Jablunkova se od počátku března pracuje současně na dvou místech. Revitalizace původních protihlukových stěn se prolíná se stavbou nových. Oba projekty dohromady vychází přibližně na 120 milionů korun.

Zatímco výstavba nových protihlukových stěn v Mostech u Jablunkova probíhá během zúžení silnice bez použití semaforů, obnova protihlukových stěn mezi Návsím a Bocanovicemi si vyžádala zavedení světelné signalizace.  V posledních dnech se v tomto úseku tvoří několikakilometrové kolony.

Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Miroslava Mazala dělá zhotovitelská firma vše pro to, aby semafory či kyvadlový provoz sloužil pouze v předepsaných případech.

„Ze zkušeností víme, že dohoda platí, a mimo nutné období je omezení minimální. Nyní však na stavbě došlo k demontáži protihlukových panelů, které se postupně nakládají a odvážejí. Proto nelze vypnout semafory či rozšířit průjezdný profil silnice I/68,“ zdůvodnil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Ujistil nás, že všechny zúčastněné strany se snaží neprodlužovat termín stavby ani revitalizace protihlukového opatření na mezinárodním tahu.

Třetí měsíc probíhající rekonstrukce silničního mostu přes říčku Ošetnici poblíž sanatoria má podle stanoveného harmonogramu trvat do konce letošního roku.

Jak ale podotkl starosta Jablunkova Jiří Hamrozi, přestože vše běží podle plánu, celková uzávěra mostu by měla skončit už počátkem listopadu.

Další zprávy z regionu