Opilý řidič kamionu chtěl dojet až do Anglie

Dopravní policisté vyrazili 4. března po 23 hodině řešit dopravní nehodu kamionu. Nad příčinou jen nechápavě kroutili hlavou. Řidič byl totiž značně opilý, navíc měl skutečně velké plány.

K dopravní nehodě došlo v místě zúžení u nově vznikající křižovatky v Třanovicích na D48 na 64. kilometru. Kamion tam narazil do středových svodidel. „Překvapením pro policisty bylo nejen to, že provedená dechová zkouška u řidiče byla pozitivní, a to s výsledkem téměř čtyř promile, ale také řidičovo sdělení, že měl s kamionem namířeno ze Slovenska až do Anglie,“ překvapila policejní tisková mluvčí Pavla Procházková. Potvrdila, že místo do cílové destinace tak řidič cestoval k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

„Řidiči bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ upřesnila mluvčí a dodala, že na místě nehody naštěstí nedošlo ke zranění žádného z účastníků silničního provozu.

Další zprávy z regionu