Oprava cest po zimě vysaje Třinci z pokladny miliony

Letošní zima poškodila silnice více než v předchozích letech. Těžkou hlavu mají silničáři také v Třinci. Silné mrazy střídané plusovými teplotami vytvořily na řadě výtluky, které se na cestách objevily jako houby po dešti.

Zima dala silnicím zabrat. Některé výtluky jsou velké. Foto: MMT

Účet za opravy cest bude delší než v předchozích letech. Zastupitelé Třince na dubnovém zasedání schválili, že do oprav místních komunikací zatím uvolní čtyři miliony korun. „Musíme ale počítat s tím, že tato částka nebude konečná. Bojím se, že v červnu ji budeme ještě navyšovat,“ podotkl náměstek primátorky Ivo Kaleta.

Město mělo v plánu silnice opravit co nejdříve. Bohužel mu v tom bránilo chladné počasí. „Ještě začátkem dubna nejely obalovny na výrobu horkých asfaltových směsí. A my jsme chtěli na opravy použít tuto techniku, která je trvalejší a není tak nákladná,“ vysvětlila primátorka Třince Věra Palkovská, proč se na opravy čekalo tak dlouho.

Cestáři se nejprve pustili do oprav komunikací většího dopravního významu, po kterých jezdí autobusy veřejné dopravy, jako například komunikace na Borek, ulice Lidická a Hraniční. Poté silničáři začnou pracovat na dalších. „Oslovili jsme i předsedy osadních výborů, aby nás o nových výtlucích v jejich příměstských částech informovali,“ řekla primátorka.

Další zprávy z regionu