Oprava Ostravské ulice omezí řidiče

S dopravními omezeními a uzavírkami se musejí vypořádávat řidiči i chodci v Českém Těšíně na Ostravské ulici. V pondělí na této páteřní ulici odstartovala oprava silničního povrchu, která potrvá až do konce října.

Na světelnou křižovatku v centru města se řidiči z Ostravské ulice nedostanou. Foto: ba

Rekonstrukce se bude týkat úseku od světelné křižovatky v centru města po nájezdovou rampu na obchvat města, v délce 1 600 metrů. „Počítá se s výměnou dvouvrstvého krytu a opravou odvodnění, výměnou 21 uličních vpustí s třemi přípojkami a také s opravou betonových krytů autobusových zálivů,“ upřesnila mluvčí českotěšínské radnice Markéta Fojtíková.

„Rekonstrukce přinese určité komplikace, na druhou stranu si všichni uvědomujeme, že Ostravská ulice ji nutně potřebuje. Především kolem přehrady, kde vozovka připomíná tankodrom. Totéž platí i pro úsek od mlýna až po kruhový objezd,“ poukázal místostarosta Českého Těšína Tomáš Pavelek. „V roce 2018 prošly rekonstrukcí ulice Karvinská a Jablunkovská, letos je to ulice Ostravská a v příštím roce přijde řada na ulici Frýdeckou. Všechny páteřní komunikace ve městě tak budou opraveny,“ dodal.

Jelikož Ostravská ulice rozděluje město prakticky na dvě poloviny, její modernizace bude probíhat ve čtyřech etapách. První dvě, ve kterých jsou důležité přechody pro chodce vedoucí ke školským zařízením, proběhnou během prázdnin. Rekonstrukce si vyžádá zásadní omezení silničního provozu, které se dotkne nejen řidičů, ale také chodců i cestujících ve veřejné dopravě.

První etapa oprav začala v pondělí. Jedná se o úsek od světelné křižovatky v centru města po křižovatku Ostravské ulice s ulicemi Koperníkovou a Studentskou. „Tento úsek je zcela uzavřen, stejně tak i průjezdy na Ostravskou ulici z ulic Tyršova, Komorní a Mánesova. Na zmíněných ulicích platí částečné omezení parkování vozidel, aby zde mohl být zachován obousměrný provoz. Průjezd na ulice Koperníkova a Studentská je možný. Zatímco přechod pro chodce u světelné křižovatky přes ulici Ostravskou je zachován, přechod pro chodce u křižovatky Ostravské ulice s ulicemi Koperníkovou a Studentskou se nachází nad touto křižovatkou,“ přiblížila Markéta Fojtíková.

Světelné signalizační zařízení na přechodu pro chodce přes Viaduktovou ulici je mimo provoz, bezpečnost chodců zajišťuje zvýrazněné upozornění pro projíždějící řidiče. Modernizace ulice s sebou nese také změnu v autobusové dopravě.

„Autobusy příměstské dopravy mezi Českým Těšínem a Havířovem jezdí odklonem po ulicích Frýdecká a Sokolovská. Zastávka Český Těšín, Ostravská nemocnice ve směru jízdy do centra města je přesunuta na zastávku MHD Český Těšín, Domov pro seniory,“ doplnila Fojtíková.

Další zprávy z regionu