Opravu potřebuje i most v Bukovci. Začala v úterý

Občany Bukovce, stejně jako všechny řidiče projíždějící touto obcí do Polska nebo v opačném směru, čeká dopravní omezení. Začala rekonstrukce mostu u Turka na silnici třetí třídy mezi Bukovcem a Pískem.

Začala oprava mostu u Turka. Foto: ba

Povrch vozovky na mostě je již delší bodu trvale poškozen a vyžaduje nezbytnou opravu. Rekonstrukce začala v úterý, kyvadlový provoz budou řídit semafory. Od středy do pátku, tedy ve dnech 30. září až 2. října, si stavební práce vyžádaly úplnou uzavírku v době od 7.45 hodin do 12.30 hodin.

„Průjezd bude umožněn pouze složkám integrovaného záchranného systému, občanům Bukovce se doporučuje, aby použili objížďku přes Polsko,“ sdělila starostka Bukovce Monika Czepczorová. Jak dále řekla, hodiny celkové uzavírky jsou uzpůsobeny tak, aby se ráno a po poledni děti z Písku dostaly do školy a ze školy a zaměstnanci z noční směny, potažmo na odpolední směnu.

Ve dnech 3. až 16. října bude uzavírka pouze částečná. Zatímco pro Bukovecké bude oprava mostu do značné míry komplikací, občanů sousedního Písku se příliš nedotkne. „Místní, kteří doteď chodili na zastávku u Turka v Bukovci, kam to měli blíže, budou jezdit ze zastávky u Mody,“ vysvětlila starostka Písku Věra Szkanderová.

Na této zastávce bude končit autobusové spojení z Jablunkova. „Občané Bukovce pak přejdou pěšky na zastávku na Křížové v Bukovci, odkud bude zavedena kyvadlová autobusová doprava po obci,“ řekla starostka Bukovce Monika Czepczorová.

Další zprávy z regionu