Osobnostem Jablunkova roste alej

Osobnosti Jablunkova mají od 17. května své stromy v parku u Městského lesa. Konkrétně duby, kterých bylo minulý týden vysázeno osm.

Jablunkovské osobnosti se sešly při sázení stromů. Foto: tm

„Sadili jsme stromy pro osobnosti města, které byly vyhlášeny od roku 2011. To znamená, že vždy jeden strom připadá pro všechny osobnosti daného roku,“ řekl místostarosta Jablunkova Luboš Čmiel.

„Sázení stromů do Aleje osobností chceme mít od této chvíle jako každoroční akci. Proto jsme zvolili tento způsob výsadby, aby tu za několik let nebylo stromů až příliš,“ dodal místostarosta, podle kterého se ještě do příštího roku najde přesně daný termín, ve kterém by se v dalších letech stromy sadily.

„Ani někteří Jablunkované neznají všechny osobnosti svého města. Nyní si je mohou připomenout vždy, když dorazí do tohoto parčíku, protože stromy jsou označeny cedulemi se jmény oceněných lidí, které strom zasadily,“ řekl během sázení starosta Jiří Hamrozi. Od pátku tak v aleji rostou stromy dvaceti osobností.

Podobnou alej lze nalézt v Hrádku, kde se každoročně sází stromy osobnostem celého regionu Jablunkovska – a nese název Alej dobra. Lidé kolem ní projdou cestou z Hrádku na Filipku.

Další zprávy z regionu