Pacienty vozí nový sanitní vůz

Nová sanitka rozšířila dosavadní vozový park Nemocnice Třinec. Přispěje k většímu pohodlí při přepravě pacientů. Jedná se o moderně vybavené vozidlo, které nabízí maximální míru bezpečí a dostatečný komfort. Sanitní vůz za necelé dva miliony korun pořídila nemocnice z vlastních zdrojů.

Sanitka přišla na necelé dva miliony korun. Foto: nemocnice

Nový vůz Volkswagen Transporter je vybaven automatickou převodovkou, kvalitními nosítky s odnímatelným podvozkem, který má sedm výškových poloh i výklopná madla na nošení. Pohodlí pacientů zaručí anatomická matrace s polštářem i čtyřbodové bezpečnostní pásy. Do výbavy je zahrnuto také pojízdné infarktové křeslo s nosností minimálně 250 kg s nájezdovou rampou pro snadnější manipulaci a samozřejmě klimatizace v prostoru pro řidiče i převážené pacienty.

Součástí výbavy je rovněž autorádio s navigací, zvuková signalizace mezi ambulantním prostorem a kabinou řidiče, držáky na kyslíkové a infuzní láhve. Na přístrojové desce u řidiče je světelná signalizace otevření dveří ambulantního prostoru a odepnutí bezpečnostních pásů na sedačkách pacientů.

Dopravu pacientů z Třinecka a Jablunkovska dnes zajišťuje celkem devět sanitních vozů. Nově pořízená sanitka tak nahradila poškozené auto, na které v prosinci loňského roku spadl strom.

„Všechny naše sanitky zabezpečují převozy pacientů do různých zdravotnických zařízení, ať už k vyšetření nebo k hospitalizaci, na dialýzu, k radioterapii, rehabilitaci a v poslední době bohužel i na záchytku. Dále rovněž asistujeme při sportovních a kulturních akcích, jako jsou například hokejová utkání ve Werk Areně, KSW, skoky na lyžích v Nýdku, BMX nebo motocyklové závody na okruhu Stell Ring,“ doplnil ředitel Nemocnice Třinec Jiří Veverka s tím, že sanity slouží i k dovozu krve.

Sanitky jsou v provozu nepřetržitě sedm dní v týdnu, 24 hodin denně a měsíčně převezou zhruba 1400 pacientů.

Další zprávy z regionu