Pan Ludvík Jurzykowski oslavil stovku

„Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam!“ se hned dvakrát neslo údolím Lomné minulou středu 12. května odpoledne. Právě v tento den slavil 100. narozeniny Ludvík Jurzykowski z Dolní Lomné.

Starostka blahopřeje jubilantovi. Foto: tm

„Sto roků je sto roků. Jsem rád, že mě nic nebolí, akorát se mi hlava točí,“ svěřil se oslavenec, kterému přišla za obec popřát starostka Renata Pavlinová. „Přeji vám hlavně zdraví, radosti ze života a hodně pozitivní energie, kterou v takové míře disponujete,“ řekla mimo jiné starostka, kterou doprovázel senátor Jiří Cienciala. „Vážím si toho, že jsem byl jediným přespolním hostem, kterého si přál oslavenec mezi gratulanty mít,“ podotkl Cienciala. Skupinku gratulantů uzavírali zástupci dolnolomňanského klubu důchodců. Dobře naladěný Ludvík Jurzykowski neodmítl štamprličku. „Ale jen jednu,“ zdůraznil a následně se s chutí pustil do jídla.

Ludvík Jurzykowski se narodil v Jablunkově a přes Bocanovice se usídlil v Dolní Lomné. Od dětství jej provázela láska k přírodě – celoživotně se věnoval včelaření a známý je jako řezbář. I profesně byl spjatý s přírodou, protože pracoval jako hajný. S manželkou vychovali jednoho syna. Ludvík Jurzykowski je nejstarším občanem Dolní Lomné. „Ale už neřezbařím, odpočívám,“ uzavřel s úsměvem oslavenec.

Další zprávy z regionu