Parčík plánují zatraktivnit

V samém centru Vělopolí, hned vedle obecního úřadu, je malý park s rybníčkem a asfaltovou plochou pro sport. Nechybí ani malý přístřešek s posezením. Ovšem na lokalitě se podepsal zub času, a vedení obce chce proto obě místa zvelebit.

Příjemné místo v centru Vělopolí. Foto: tm

„Připravujeme projektovou dokumentaci pro revitalizaci parčíku. V dubnu chceme občanům nabídnout tři studie, aby sami rozhodli, která varianta se jim bude nejvíce líbit,“ nastínil starosta obce Tomáš Grohmann. V parčíku by měla být odpočinková zóna s altánem a ohništěm, ale zároveň i sportovní s posilovacími stroji.

Park využívají nejen místní, ale k odpočinku i cyklisté a turisté, kteří obcí projíždějí či procházejí. „Zatraktivněním místa by našly vhodný cíl rovněž maminky s malými dětmi. Zkrátka by se jednalo o odpočinkovou zónu. Uvidíme, jak se vše podaří. Prvním krokem je projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení, následně se budeme snažit najít vhodný dotační titul,“ dodal starosta.

„Mezi rybníkem a silnicí máme v plánu postavit chodník. Součástí tohoto projektu je i místo k odpočinku přímo u rybníku. Ovšem tuto stavbu ještě stále připravujeme,“ uzavřel Grohmann.

Další zprávy z regionu