Park v Písečné se dočká novinek

Centrem společenského dění v Písečné je bezesporu areál zdejšího výletiště společně s navazujícím sportovně-relaxačním parkem. Populární lokalita se dočká dalšího zatraktivnění.

V areálu výletiště přibudou i hrací prvky a osvětlení. Foto: tm

„Chodníkem plánujeme propojit prostranství před obecním úřadem a samotným areálem. Chceme dále doplnit výsadbu zeleně, mobiliář a nějaké menší hrací prvky,“ nastínil starosta Písečné David Ćmiel, podle kterého obec podala žádost o dotaci přes Místní akční skupinu (MAS) Jablunkovsko. „Jedná se o první část realizace sportovně-relaxačního parku. Zároveň chceme rozšířit stávající zpevněné plochy, které již na výletišti jsou,“ pokračoval starosta.

Projekt počítá také s přípojkou nízkého napětí, která nalezne využití při větších akcích. „Například k napojení atrakcí či stánků. Cílem je posílit stávající kapacitu sítě a rovněž chceme udělat veřejné osvětlení. Areál bude trvale osvětlen a nebudeme tak muset zajišťovat provizorní osvětlení,“ vysvětlil starosta, podle kterého by se jednalo o devět svítidel.

Náklady jsou vyčísleny na 1,3 milionu korun a v Písečné nyní čekají, až bude známý výsledek žádosti o dotaci. Do práce by se chtěli pustit ještě letos, případně na jaře příštího roku.

Další zprávy z regionu