Parkourové hřiště přinese pořádný adrenalin

Síť sportovišť v Bystřici se rozrostla. Jedná se o hřiště pro příznivce disciplíny parkour, která zažívá nebývalý rozmach. Obec vyšla vstříc požadavkům těchto sportovců.

Parkourové hřiště je připraveno pro sportovce. Foto: tm

Parkourové hřiště se co nevidět otevře veřejnosti. „Jedná se o akční, adrenalinovou sportovní disciplínu, která prožívá veliký boom. Reagovali jsme na poptávku. Stále více mladých lidí nás oslovovalo, že by potřebovali nějakou překážkovou dráhu, a to nejen s betonovými kvádry, ale i s hrazdami a vším, co k tomu patří,“ řekl starosta Bystřice Roman Wróbel. Hřiště přišlo na 1,5 milionu korun a obec vše hradila ze svého rozpočtu.

Při bystřickém DDM funguje parkourový kroužek, ale zatím v provizorních podmínkách. Sportovci si nejdříve musí nachystat překážky, pak cvičí a následně vše uklidí. Už brzy to budou mít bez práce – přijdou a budou cvičit. Parkourové hřiště stojí hned vedle workoutových.

„Vsadili jsme nejen na kvalitu, ale i estetiku. Nové sportoviště nám dělal stejný výrobce jako workout, takže vše k sobě hezky ladí. Nyní doděláváme poslední terénní úpravy. Oficiální otevření, což je otázkou nejbližší doby, chceme pojmout jako sportovně-exhibiční show,“ naznačil starosta.

A jelikož nové hřiště může být i nebezpečné, provoz na něm bude obec sledovat a nabádat všechny k bezpečnosti. „Je to adrenalinový sport a začátečník nemůže v žádném případě zkoušet opakovat kousky trénovaných borců,“ uzavřel Wróbel.

Další zprávy z regionu