Parkování v pozornosti Třince

Zničené chodníky, děravé cesty i chybějící parkovací místa – to jsou nedostatky Třince, které se po výstavbě obchvatu opět dostaly do hledáčku města.

Parkoviště nabízí prostor pro 67 aut. Foto: pm

Šedesátimilionové investice vyvolané výstavbou důležité tranzitní spojky zaměstnaly radnici i její kasu. Město se však nyní opět vrací ke zvelebování třinecké dopravní infrastruktury. Příkladem je vznik sedmašedesáti nových parkovacích stání, opravená cesta i chodníky a nové veřejné osvětlení, což je výsledkem více než 11milionové stavební akce na Slezské ulici v Třinci. Na podzim přijde na řadu ještě výsadba stromů, keřů a dalších trvalek.

To ovšem není všechno, stavební ruch na Terase tímto neutichl. Dělníci se totiž pustili do oprav tří navazujících chodníků vedoucích z ulice Slezské okolo domu č.p. 738 až 740 a úseku od již pře-
dlážděného chodníku až po Seifertovu ulici. „Reagujeme na přání lidí bydlících v této lokalitě. Požadavkům jsme vyšli vstříc, a proto stavební práce provádíme komplexně,“ vysvětlila další investici přesahující čtyři miliony třinecká starostka Věra Palkovská.

Třinec se stejně jako další česká města, kde sídliště vznikala v době, kdy na domácnost ani zdaleka nepřipadala dvě či dokonce tři auta jako dnes, potýká především s nedostatkem parkovacích ploch.
„Krok po kroku budeme přidávat další parkovací místa na území celého města, ale na druhou stranu chceme, aby veřejný prostor zůstal místem k setkávání, k zábavě, aby v něm byl dostatek zeleně nebo dětských hřišť,“ uvedla starostka hutnického města, které si uvědomuje, že nová místa pro auta nejsou zdaleka jen o penězích, ale také o možnostech, kde je vybudovat. V řadě lokalit totiž komplikují situaci inženýrské sítě nebo městu nepatří pozemky.

Také proto se radnice vrací zpět k myšlence využití co nejmenšího prostoru k parkování více aut najednou. „Parkovací domy či boxy mohou řešit situaci na sídlištích na Sosně, ale i na Terase,“ vidí Palkovská.

Další zprávy z regionu