Parkoviště teď řešit nebudou

Díky vybudování nového obecního úřadu a zároveň vyústění chodníku z areálu výletiště v Písečné se částečně rozměrově změnila asfaltová plocha mezi kulturním domem a právě obecním úřadem.

Hasičárna se zatím dočkala jen vnitřních úprav. Foto: tm

„Čáry vyznačující místa k parkování už úplně neodpovídají realitě a parkování je v místě neorganizované,“ řekl zastupitelům starosta David Ćmiel. Podle něj existuje projektová dokumentace na rekonstrukci plochy, kterou je však potřeba aktualizovat – pokud by k přestavbě mělo v brzké době dojít.

Ovšem problém s parkováním je i před kulturním domem. „Stojí za zvážení, zda mezi kulturním domem a hlavní silnicí parkování neomezit pouze na dobu, kdy do kulturního domu navážejí pořadatelé akce zboží a podobně,“ zamyslel se místostarosta Pavel Kantor. Právě před ním parkující vozy omezují výhled řidičům vyjíždějícím od obecního úřadu.

Během debaty se zastupitelé shodli, že parkování je problémem, ale ne úplně palčivým, a rozhodli se prioritně upřednostnit rekonstrukci hasičské zbrojnice. Při následném hlasování zvedli ruku pro aktualizaci projektové dokumentace této stavby.

„V tomto případě se jedná o opravu střechy, fasády, garáží. Díky novému vozu budeme řešit jeho parkování na zpevněné ploše vedle hasičárny, místo zastřešíme,“ vysvětlil starosta, podle kterého jsou práce vyčísleny na pět milionů korun. Dotace činí 4,25 milionu korun. V částce ještě není započteno venkovní parkování a zastřešení pro nový vůz, který mají hasiči dostat.

Další zprávy z regionu