Parkoviště usnadní život lidem v Oldřichovicích

Až lidé pojedou na hřbitov do Oldřichovic, asi je překvapí nové parkoviště. To právě v těchto místech u kapličky citelně scházelo. Vzniklo třináct parkovacích míst, avšak aut se tam vleze určitě více.

Parkoviště uvítají především návštěvníci hřbitova. Foto: mr

Nové parkoviště má plochu 420 metrů čtverečních, tvoří jej zámková dlažba a má 13 oficiální parkovacích míst. Je také osvětlené. Městkou kasu vyšlo na 3,2 milionu korun. „Chtěli jsme, aby tento prostor vypadal důstojně, a to se nám myslím povedlo. Jsem ráda, že se nám daří plnit sliby a dbáme na zkvalitnění dopravy i v okrajových částech města,“ uvedla primátorka Třince Věra Palkovská. Na dotaz, proč není parkoviště pro více aut, odvětila: „Bohužel už tady město nemá pozemky a na cizích stavět nemůže. I tak je ale podle mne parkoviště dostačující, navíc s tím, že se na něj vleze určitě více než 13 aut.“

Město Třinec má jednu ze svých priorit vyřešit palčivou otázku parkování. A to nejen v centru, ale i v příměstských částech. „Víte, já tady chodím docela často. Někdy pěšky, někdy autem. Bylo to tu fakt na ostudu. Lidi parkovali na krajích cesty, ke kapli to bylo samé bláto,“ podotkla tamní obyvatelka Anna Walachová. Nové parkoviště proto velice vítá. „Mohlo by být sice pro více aut, ale i tak je to tady najednou o hodně hezčí a samozřejmě i účelnější. Líbí se mi to,“ dodala s úsměvem.

Více si o tématu přečtete příští týden v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu