Pečovatelky jezdí za svými klienty elektromobily

Za starými a nemohoucími lidmi denně dojíždí pečovatelky z organizace Sociální služby města Třinec. Nyní se jim zlepšily podmínky k práci. Na své cesty dostaly tři elektromobily Hyundai Kona.

Elektromobily už startují každý den pečovatelky, které míří k potřebným. Foto: SC

„Flotila“ tří elektromobilů dorazila do Třince na konci ledna. Řízení se s chutí ujaly pečovatelky, které poskytují pomoc všem potřebným občanům na území Třince.

„Elektromobily pořídila naše příspěvková organizace z dotace Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím státního rozpočtu ministerstva pro místní rozvoj. Ta činí 85 % z celkové ceny,“ prozradil náměstek primátorky Radim Kozlovský.

Upřesnil, že tři elektrické automobily vyšly na 2 263 800 korun. Součástí dodávky jsou i tři dobíjecí boxy, které budou nainstalovány v garážích pensionu pro seniory v Oldřichovicích. „Katastr města je rozsáhlý a smíšený. Nachází se zde jak sídlištní zástavba, tak rodinné domy, ale také podhorské oblasti a odloučené lokality s obtížnou dostupností, kde tyto vozy budou zajíždět,“ doplnil mluvčí města Stanislav Cieslar.

Další zprávy z regionu