Peníze na opravu silnic utratí všechny

Zastupitelé obce pod Godulou rozhodovali, zda v letošním roce opraví jeden nebo dva plánované úseky místních komunikací. Důvodem byla dotace, kterou získali pouze na opravu jednoho z úseků.

Ilustrační foto: tm

„Výběrové řízení jsme vypsali na každý úsek zvlášť, přičemž se můžeme rozhodnout, zda oba úseky necháme udělat jednou firmou, nebo se rozhodneme u každého úseku pro jinou,“ předeslal na jednání zastupitelů starosta Smilovic Martin Eschner. Zároveň dodal, že na jeden z úseků obec získá krajskou dotaci ve výši 400 tisíc korun. „Při nejnižších cenových nabídkách bychom za oba úseky zaplatili kolem 2,3 milionu korun. V rozpočtu máme na opravy komunikací vyhrazenou sumu dva miliony korun,“ dodal starosta.

„Krajská dotace bude i v příštím roce. Nepočkáme s druhým úsekem, abychom ho opravili díky dotačním penězům levněji, na příští rok“? zněl dotaz z pléna. „Můžeme. Rovněž si myslím, že ceny za opravy silnic by mohly klesat,“ odvětil starosta. Zastupitelé argument kvitovali, místních komunikací volajících po opravě je ale v obci opravdu hodně. „Když už máme peníze v rozpočtu, opravme oba úseky,“ došli nakonec ke shodě představitelé obce. V letošním roce se tak ve Smilovicích opraví celkem 1350 metrů silnic. Oprava by měla proběhnout v září.

Další zprávy z regionu