Peníze za beránky půjdou potřebným

Bezmála 700 velikonočních beránků a zajíců se prodalo v Květnou neděli před všemi kostely v jablunkovské farnosti během tradiční dobročinné akce Velikonoční koláč.

Letošní výtěžek z Velikonočního koláče byl o 11 tisíc vyšší než loni. Foto: Charita

Do bohulibé akce se před Velikonocemi zapojují nejenom pracovníci a klienti Charity Jablunkov, která ji už několik let pořádá, ale rovněž spousta dobrovolníků, již ochotně přicházejí na brigády. Výsledkem jejich společného snažení je několik stovek velikonočních beránků, které se prodávají po bohoslužbách ve všech kostelích jablunkovské farnosti. Farníci si je kupují společně s koláči, které pečou dobrovolníci z jejich řad a posléze je přinesou do Charity.

„Letos jsme prodali 37 zajíců a 640 beránků – 460 velkých a 180 malých,“ upřesnila ředitelka Charity Jablunkov Lucie Szotkowská. V pokladničkách se nasbíralo dohromady 230 tisíc korun. Ve farním kostele v Jablunkově to bylo přes 104 tisíc, v kostele svatého Josefa (u Alžbětinek) přes 37 tisíc, v Písku 25 tisíc, v Bukovci 20 tisíc a na Hrčavě 1,7 tisíce korun.

Beránky a koláče se prodávaly rovněž v Mostech u Jablunkova, které jsou ovšem samostatnou farností. Dárci zde přispěli 40 tisíci korunami. „Výtěžek půjde na pomoc sociálně znevýhodněným rodinám na Jablunkovsku a pomoc lidem, které postihla nějaká tragická událost,“ předeslala Lucie Szotkowská.

Další zprávy z regionu