Pes Fram vyčenichal přes 520 gramů marihuany

Pozornosti strážců zákona neušla dvojice v Českém Těšíně. V úterý 17. srpna v odpoledních hodinách prováděla hlídka ostravského mobilního dohledu kontrolní činnost se zaměřením na vybrané výrobky, jako jsou alkohol, cigarety, minerální oleje, a dále omamné či psychotropní látky.

Ilustrační foto: PČR

Celníci si během monitoringu vytipovali dvě osoby, které stály na železničním valu u železničního hraničního mostu v Českém Těšíně. V okamžiku, kdy se hlídka představila slovy „celní správa“ a vyzvala oba muže k prokázání totožnosti, ti odhodili nějaký předmět a dali se po železničním mostě na útěk, a to směrem do Polska. Na výzvu „stůj“ nereagovali a pokračovali v útěku.

Na akci byl nasazen i služební pes Fram, vycvičený na vyhledávání omamných a psychotropních látek, který celé místo prohledal. „Pozitivně označil bílou tašku se zelenými nápisy, která se nacházela na mostě. V ní byly čtyři balíčky se sušinou rostlinného původu, polepené šedou lepící páskou,“ řekla mluvčí celníků Pavla Zdobnická. Fram dále v trávě pod stromem, za železničním mostem, označil další balíček se sušinou. Z balíčků byly odebrány orientační stěry na Detect 4 Drugs“, které vyšly pozitivně na cannabis. Jednalo se celkem o 522 gramů marihuany.

„Vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Případ i marihuanu si převzala hlídka Policie České republiky, která byla povolána na místo nálezu,“ dodala mluvčí.

Další zprávy z regionu