Pět jednotek hasičů likvidovalo požár rodinného domu

Požár rodinného domu v městské části Stanislavice v Českém Těšíně likvidovalo dnes, tedy v sobotu 25. května, pět jednotek hasičů. Obyvatelé se nadýchali kouře a skončili v péči zdravotníků.

Hořelo jen v jedné místnosti. Foto: HZS MSK

Informace o požáru získalo operační středisko hasičů dnes v 10.41 hodin. „Na místo události okamžitě vyrazily nejen profesionální jednotky hasičů ze stanice v Havířově, Českém Těšíně a Karviné, ale také dobrovolné jednotky z Českého Těšína-Mostů a Českého Těšína-Stanislavic,“ upřesnila mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Jak dále řekla, hasiči prvotním průzkumem zjistili, že se hoří pouze v jedné místnosti, která se nachází v prvním podlaží dvoupodlažního rodinného domu.

Hasiči pracovali v dýchací technice. Za pomoci jednoho vodního proudu se snažili uhasit plameny. „Požár se jim podařilo lokalizovat během necelých deseti minut. Dalších 20 minut pak zabrala jeho likvidace. Obyvatelé domu opustili jeho prostory ještě před příjezdem hasičů, u dvou z nich však došlo k intoxikaci, proto se jich ujali přivolaní zdravotníci,“ doplnila mluvčí.

Příčina vzniku požáru je v šetření, jeho předběžná škoda je vyčíslena na 500 tisíc korun. Hasiči ale uchránili svým rychlým zásahem hodnoty ve výši čtyř miliónů korun.

 

Další zprávy z regionu