Pěvecké sdružení Martinů už zase s nadšením zpívá

Po dlouhé covidové pauze se Domem dětí a mládeže v Třinci opět ozývá zpěv. Pěvecké sdružení Martinů Třinec zahájilo zkoušky, kterých se zpěváci účastní s velkým nadšením.

Pěvecké sdružení často jezdí zpívat i do zahraničí. Foto: archiv sdružení

„Po sedmiměsíční nečinnosti to byla především zkouška našich hlasivek i paměti, neboť na programu byl především návrat ke známému repertoáru, který by měl zlehka a šetrně k našim hlasivkám nastartovat další etapu našeho působení,“ poznamenala organizační vedoucí souboru Dagmar Machálková a pokračovala: „Jak moc to pro nás znamená, si jistě dovedou představit všichni, kteří byli nuceni pozastavit z důvodu omezení své koníčky či další aktivity, které nás těší, naplňují nám volný čas a regenerují naši unavenou mysl.“

Radost celého pěveckého sdružení bude dvojnásobná, přidají-li se k milovanému vícehlasému zpěvu konkrétní plány na koncerty, soutěže, festivaly a další hudební představení. Současná situace přináší mnoho nejistot, a tak to není vůbec snadné. „Co však s jistotou můžeme slíbit, je naše chuť a nadšení přijímat výzvy a poprat se s těmito překážkami,“ pousmála se Machálková.

Soubor by také rád přivítal nové členy ve všech hlasových skupinách, aby novou koncertní sezonu od září 2021 zahájil v silné sestavě a udržel tak dlouholetou tradici sborového zpěvu na evropské úrovni a třeba se mohl vydat i daleko za její hranice. Sborové zkoušky se konají každé pondělí odpoledne.

Další zprávy z regionu