Písečtí se radují z nového auta

Dosluhující, technicky nevyhovující Škodu Octavii vyměnil písecký úřad za novou Dacii Duster. Obec nové vozidlo s náhonem na všechna čtyři kola pořídila ze svého rozpočtu.

Místo šestnáct let staré oktávky jezdí nyní pracovníci obce novou Dacií Duster. Foto: fm

„Auto budou využívat například pracovníci, kteří obsluhují provoz čistíren odpadních vod a vodojemu, pracovníci na úseku veřejné zeleně, popřípadě pracovnice obecního úřadu. Novým autem zvažujeme i možnost rozvážky obědů,“ popsala starostka Písku Věra Szkanderová.

Pro vedení úřadu přitom bylo nejdůležitější, aby auto mělo náhon na všechna čtyři kola. „Máme totiž oblasti, jako jsou Polanka, Bahenec, ale třeba i cesta k vodojemu, které jsou v kopcích, a zejména v zimě je tam problém s dojezdem. Nechtěli jsme však, aby byl vůz příliš drahý, proto jsme na výběr moc možností neměli,“ uvedla starostka s tím, že oslovila tři prodejce a nejvýhodnější nabídka přišla z Třince.

Auto vyšlo Písek na 370 tisíc korun. „O navýšení rozpočtu jsem žádala zastupitele na lednovém zasedání. Vzhledem k tomu, že znají technický stav předchozího auta, návrh podpořili,“ řekla Szkanderová. „Doposud jsme měli Škodu Octavii, která měla také náhon na všechna kola. Ta už je ale 16 let stará, na palubním přístroji svítila kontrolka motoru, měla vysokou spotřebu, končila na ní technická a má najeto přes tři sta tisíc kilometrů,“ dodala.

Další zprávy z regionu