Plánují dětské hřiště

Nového dětského hřiště, prvního v obci, by se mohly dočkat děti v Košařiskách. Mělo by vzniknout v areálu základní školy.

Dětské hřiště vyroste ve školní zahradě. Foto: ba

Areál základní školy v Košařiskách by se mohl stát pro místní školní i předškolní děti zase o něco atraktivnější. Vloni v zahradě před školou vyrostl dřevěný altán, který slouží jako venkovní učebna. Letos by zde mohlo vzniknout dětské hřiště. „Na ministerstvo pro místní rozvoj jsme podali žádost o dotaci na dětské hřiště. Plánovaná investice vyjde zhruba na milion korun, dotace by mohla pokrýt devadesát procent uznatelných nákladů,“ upřesnil starosta Janusz Klimek.

Stávající nevelké hřiště s fotbalovými bránami před školou místní žáci ani široká veřejnost již nevyužívá, všichni sportují na větším multifunkčním hřišti s umělým povrchem, které je hned vedle.

„Naše představa je taková, že na nyní již nevyužívané ploše ve školní zahradě postavíme dětské hřiště s různými herními prvky. Chceme, aby bylo přístupné nejen žákům naší základní a mateřské školy, ale i všem ostatním dětem,“ pokračoval starosta Košařisk. Pokud obec uspěje s žádostí o dotaci, hřiště vznikne ještě letos.

Další zprávy z regionu