Plechového policistu někdo po setmění ukradl

Necelé dva týdny hlídala bezpečnost silničního provozu na hlavním tahu v Ropici maketa dopravního policisty. Minulý týden přenosnou plechovou figurínu někdo ukradl.

Maketa policisty „lekala“ řidiče. Stála u zastávky Ropice, pošta. Foto: OÚ

Lidé v Ropici dlouhodobě poukazují, že mnozí řidiči na vytížené mezinárodní silnici jezdí rychle. Loni obec na dvou místech nechala instalovat měřiče rychlosti, které zaznamenávají i espézetku vozidel. Letos preventivní prvky rozšířila o maketu policisty.

„Vyslyšeli jsme občany, kteří bydlí u silnice a obrátili se na nás, abychom koupili maketu policisty, která by zpomalovala řidiče,“ uvedla starostka Uršula Waniová. Obec za figurínu zaplatila 8715 korun. S občany a policií se domluvila na umístění, přičemž místa se měla střídat. O figurínu „pečovali“ konkrétní lidé, kteří ji ráno postavili na místo a večer uklidili, aby ji někdo neukradl. Přesto se ztratila.

Naposledy byl plechový policista „ve službě“ 21. ledna. Když jej paní, která ho právě měla na starosti, chtěla po příchodu z práce navečer v šest hodin uklidit, už na místě nebyl. „Jak se setmělo, figurína zmizela. Nechápeme, na co komu může být,“ kroutí nevěřícně hlavou starostka Waniová. Krádež šetří policisté obvodního oddělení Hnojník.

Více si přečtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu