Po letech se dočkají bankomatu

Vpřed v oblasti poskytování finančních služeb se posouvá Vendryně. Od června zavedla platby kartou na obecním úřadě a do konce roku by měl po dlouhých vyjednáváních na Černovském přibýt také bankomat.

Na parkovišti na Černovském by měl od konce roku stát bankomat. Foto: fm

Od předchozího měsíce lze na úřadě ve Vendryni platit bezhotovostně kartou veškeré obecní poplatky. „Ať už jde o odpady, poplatky za psa, stočné, ověření podpisu i další Czech Point služby,“ vyjmenoval starosta Raimund Sikora s tím, že se krok úřadu setkal s chválou místních. „Je to posun vpřed a naši občané službu začínají využívat,“ řekl.

Podle starosty nebylo zavedení novinky nijak zvlášť technicky náročné, ačkoli bylo potřeba sladit veškeré programy. Jak doplnil, daleko složitější bylo vyjednávání se zástupci bank o vybudování bankomatu. „Tuto službu se Vendryně snažila pro své obyvatele zajistit už několik let, jednání však dospěla k úspěšnému závěru až letos. Vyjednával jsem podmínky se všemi velkými bankovními společnostmi, ty však ve většině případů měly podmínky, které jsme nechtěli přijmout,“ poznamenal Sikora.

Ačkoli se jedna z bankovních společností s obecním úřadem domluvila, cesta k dohodě byla trnitá.

Více se o novém bankomatu dočtete v příštím vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu