Pohár putoval do Vendryně

Mužstvo Vendryně si odvezlo pohár pro vítěze fotbalového turnaje, který se o víkendu uskutečnil v Bukovci. V boji o prvenství Vendrynští v penaltovém rozstřelu porazili Nýdek.

Brankář Nýdku likviduje trestný kop domácích. Foto: ba

Na turnaji v Bukovci startovala čtyři mužstva. Domácí, kteří jsou účastníkem okresního přeboru, hostili tři celky z I. B třídy – Vendryni, Nýdek a Mosty u Jablunkova.

„Původně jsme chtěli pozvat sousedy z Písku, pak jsme oslovili Milíkov. Naši pozvánku nakonec přijala Vendryně,“ řekl kapitán domácího celku Josef Krenželok. „Vinou koronaviru se téměř rok a půl nižší soutěže nehrály, proto jsme se rozhodli, že v přípravném období uspořádáme fotbalový turnaj,“ dodal.

Hrálo se dvakrát třicet minut. V prvním zápase Bukovec nestačil na Nýdek a ve druhém Vendryně přehrála oslabené Mosty. V boji o třetí příčku mužstvo pod vedením staronového trenéra Petra Baumana podlehlo domácímu Bukovci.

„Několik hráčů bylo na dovolené, sestavu jsme lepili horko těžko,“ řekl zkušený trenér Petr Bauman.

Ve finále bohatém na gólové šance šel po rohovém kopu do vedení Nýdek. Vendryně vzápětí oplatila soupeři stejnou mincí a zápas dospěl až do penaltového rozstřelu. Rozhodující pokutový kop proměnil v osmé sérii Vojtěch Lasota.

„Nebyli jsme v plném složení, přesto to pro nás byla velmi dobrá příprava. Mladí kluci se ukázali v dobrém světle,“ řekl gólman vítězů Tomáš Kolarczyk.

V obou duelech předvedl několik dobrých zákroků, inkasoval pouze jednou. Úspěšně si počínal i v penaltovém rozstřelu, a nakonec si odnesl cenu pro nejlepšího brankáře.

„Z ocenění mám radost, ale vždy je to zásluha celého týmu, spoluhráči dobře bránili,“ dodal Kolarczyk. Cenu pro nejlepšího střelce převzal Filip Szotkowski z Nýdku, který se stejně jako domácí Josef Krenželok prosadil dvakrát.

Výsledky

Základní skupina

Bukovec – Nýdek 1:3

Branky: Lysek – M. Klus, Gajdzica, F. Szotkowski

Mosty – Vendryně 0:4

Branky: Lasota, B. Klus, Szarzec, Pilch

O 3. místo: Bukovec – Mosty 3:0

Branky: J. Kreželok 2, O. Jalowiczor

Finále: Vendryně – Nýdek 2:1 po penaltách

Branky: Divina, rozhodující penalta V. Lasota – F. Szotkowski

Další zprávy z regionu