Pokračuje oprava průtahu Hrádkem. Očekávají se kolony

Jako ve špatném snu si minulý týden připadali v pondělí, úterý a pátek řidiči jedoucí po obchvatu Třince ve směru na Slovensko a opačně. Začala oprava povrchu vozovky průtahu Hrádkem, který je objízdnou trasou kvůli opravě mostu v Bystřici. Pokračování opravy je 18. a 19. listopadu.

Hustý provoz v centru Bystřice u kruhového objezdu. Foto: pmj

Nárůst dopravy v centru Bystřice začal, když 10. října odstartovala demolice mostu na staré silnici I/11. Řidiči mají k dispozici dvě objízdné trasy – v drtivé většině po obchvatu, nebo přes centrum Bystřice.

„Ovšem 9. listopadu se stalo něco, s čím možná nepočítal ani investor, kterým je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Na průtahu Hrádkem začala oprava povrchu vozovky postupně na třech stometrových úsecích,“ nastínil bystřický starosta Roman Wróbel. Rekonstrukce, kdy se v daném místě jezdilo kyvadlově a provoz řídily semafory, nebývale zpomalila dopravu na obchvatu, na kterém se začaly tvořit několikasetmetrové kolony hlavně kamionů. „Řidiči osobáků začali jezdit přes Bystřici a Hrádek, a to v obou směrech. Registrovali jsme kolony od Vendryně, přes karpentskou křižovatku až do centra,“ dodal.

„Ve středu a ve čtvrtek má být opravena zbylá část, lze tedy očekávat, že v centru Bystřice se budou opět tvořit kolony. Tím rekonstrukce pro tuto chvíli skončí a nebude podle plánu trvat do 29. listopadu,“ oddechl si Wróbel.

Více se dočtete ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu