Policie bude o Velikonocích hlídat bezpečnost na silnicích

Až si lidé v následujících dnech sednou za volant, musí počítat s tím, že budou pod přísnějším dohledem policie. Ta chystá na Velikonoce dopravně-bezpečnostní akci.

Policisté půjdou nyní na silnicích vidět častěji, začala velká dopravně-bezpečnostní akce. Foto: archiv

Jedním z rizikových období z pohledu bezpečnosti na silnicích jsou blížící se Velikonoce. Policisté v Moravskoslezském kraji se proto ve větší míře, než obvykle vydali do terénu. Stejně jako kolegové z celé republiky se zaměří zejména na dodržování zákazu požívání alkoholu a návykových látek před či během jízdy. Také si posvítí na povinnost řidičů věnovat se plně řízení vozidla, na dodržování stanovené rychlosti jízdy či používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí.

Abstinence za volantem se řidičům vyplácí za všech okolností. Nyní se ale může vyplatit ještě více. Policisté totiž spustili souběžně s bezpečností akcí i projekt nazvaný Řídím – piju nealko pivo, a to ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven. Koná se už podesáté a funguje tak, že na několika místech v kraji budou policisté střízlivým řidičům rozdávat nealkoholická piva a jednorázové alkotesty.

Další zprávy z regionu