Policie vypátrala ztracenou seniorku včas

Téměř osmdesátiletá žena odešla v pondělí z třineckého domova pro seniory a nevrátila se zpátky. Kolem 17 hodiny její odchod začali řešit policisté. Museli jednat rychle, venku je totiž stále chladné počasí. 

Policisté našli ženu včas. Bez následků ji dopravili zpět do domova. Foto: PČR

„Začal boj s časem. Oznamovatelé nám totiž sdělili, že je dotyčná seniorka dezorientovaná, a navíc pravidelně užívá léky,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská. Policisté tak okamžitě začali po pohřešované ženě pátrat. Kontaktovali osoby, které by mohly mít o ní jakoukoliv informaci a prověřili zdravotnická zařízení. „Propátrávali místa, kde by se mohla nacházet. Jednalo se o okolí zařízení a širší oblast, ve které je kromě bytové zástavby také lesní terén. Perimetr pátrání policisté velmi rychle rozšiřovali, užívali dostupnou techniku, spolupracovali rovněž se strážníky městské policie,“ pokračovala mluvčí.

V terénu pracovaly přes dvě desítky policistů, a to z dvou obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, kynologové se služebními psy a příslušníci speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství.

„Byla již tma, poměrně chladno, když kolem 21. hodiny hlídka policistů speciální pořádkové jednotky zamířila do několik kilometrů vzdálené Bystřice. V obci totiž tamní občané spatřili na pohled dezorientovanou paní. Policisté po chvíli ženu odpovídající popisu našli. Nejevila známky zranění a komunikovala. Pátrací tým ji odvezl zpět do domova,“ doplnila mluvčí.

Další zprávy z regionu