Policisté na Třinecku kontrolovali v akci řidiče

„Kontrola silničního provozu, předložte prosím doklady.“ Tak právě tato věta včera zazněla mnohokrát na krajnicích třineckých cest. Policisté měli akci a nedisciplinovaní řidiči na ni doplatili pokutou.

Pokutu dostávali řidiči hlavně za nepovolenou rychlost. Foto: archiv policie

V průběhu dopoledne se na Třinecku konala dopravně-bezpečnostní akce, a to na silnici I/II v úseku od obce Bystřice po obec Ropice a také na silnici I/68 v úseku od obce Nebory po Hnojník. „Samotná akce proběhla pod záštitou dopravního inspektorátu Třinec ve spolupráci s dalšími články policie. Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena jak na správné dodržování pravidel silničního provozu řidiči osobních i nákladních motorových vozidel, tak na řádné dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci i mimo obec,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková. Jak dále prozradila, celkem bylo do této akce zapojeno 18 policistů, kteří během tří hodin zkontrolovali na 148 vozidel.

Policisté si včera posvítili na řidiče – hříšníky. Foto: archiv policie

„Policisté v rámci kontroly využili pomocnou techniku, jako je radarové vozidlo, stacionární radar, ale i speciální vozidlo s vybavením pro kontrolu sociálních předpisů a monokulární přístroj. Ten je určen pro sledování objektu, a to až na několik stovek metrů do dálky,“ vysvětlila mluvčí. Podle jejích slov policisté během této akce udělili řidičům za porušení rychlosti celkem 22 blokových pokut a dále šest blokových pokut za ostatní přestupky v dopravě.

„Tímto bychom chtěli apelovat na řidiče osobních a nákladních motorových vozidel k dodržování pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích, a to z důvodu velké frekventovanosti provozu na silnicích s ohledem k nadcházejícím letním měsícům,“ doplnila Michalíková.

Další zprávy z regionu