Policisté učili děti, jak se mají chovat na silnici

Do celorepublikového projektu s názvem Zebra se za Tebe nerozhlédne se v našem regionu zapojili policisté územního odboru Frýdek-Místek. Jak se správně chovat na silnici, vysvětlovali například školákům v Oldřichovicích.

Policisté připomínali dětem, jak mají správně přecházet přes cestu. Foto: Policie ČR

Jedná se o preventivní akci, během které policisté dohlížejí na školáky. „Dlouholetým projektem, který byl v loňském roce představen v novém kabátě, chtějí policisté školákům na začátku školního roku připomenout zásady bezpečného chování v silničním provozu,“ upřesnil policejní komisař Lukáš Kendzior. Dodal, že preventivní akce se uskutečnila také ve spolupráci s BESIPem.

„V prvním školním týdnu policisté preventivně působí poblíž přechodů pro chodce v blízkosti základních škol. Na několika místech, například u základní školy v Oldřichovicích, školáci navíc obdrželi od policistů preventivní materiál připomínající tento projekt v podobě pracovního sešitu. Využijí ho v průběhu září při společných přednáškách,“ nastínil Kendzior. Podotkl, že kvůli zvýšení bezpečnosti policisté rozdali dětem také reflexní prvky. Školáci a také jejich rodiče vnímali preventivní působení policistů velmi pozitivně.

Další zprávy z regionu