Policisté zachránili muže, který spadl do jímky s ledovou vodou

Dvě hodiny volal o pomoc nešťastný muž, který spadnul ve sklepě svého domu do jímky na dešťovou vodu. Měl ale štěstí, soused ho uslyšel a zavolal policii, která dotyčného podchlazeného Třinečana vytáhla ven.

Ilustrační foto: archiv th

Na třinecké policisty se v neděli večer obrátil muž, že slyší z vedlejšího domu volání o pomoc, ale sám se tam bojí vstoupit, protože má strach ze sousedova psa. „Policisté byli na uvedené adrese do pár minut, kde již na ně čekal oznamovatel. Na nic nečekali a ihned přeskočili plot a následně neuzamčeným zadním vchodem vstoupili do přilehlého sklepa, odkud se ozývalo volání o pomoc,“ vylíčila policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Pokračovala, že ve sklepní části domu následně nalezli v tři metry hluboké jímce na dešťovou vodu uvězněného a podchlazeného staršího muže, který stál po prsa ve studené vodě. „Zraněného člověka hlídka vytáhla za pomocí policejního teleskopického žebříku. První pomoc mu poskytli přivolaní zdravotníci, kteří jej s podchlazením a zraněním končetin převezli do nemocničního zařízení,“ upřesnila mluvčí.

Šedesátiletý muž se svěřil, že při kontrole stavu vody nešťastnou náhodou zakopl a přepadl do jímky, odkud volal o pomoc více jak dvě hodiny.

Další zprávy z regionu