Portál Fajný Třinec je připraven

Pro aktivní Třinečáky, kterým záleží na městě, ve kterém žijí, spouští město nový portál. Jmenuje se FajnyTrinec.cz a radnice s ním zahajuje novou etapu v komunikaci se svými občany.

Nový portál přináší informace o rozvoji Třince. Foto: printscreen

„Jde o nový, moderní web, který má za cíl ukázat na jednom místě budoucí rozvoj Třince. Aby každý, kdo má zájem, viděl, co se zde dělalo, dělá a také bude dělat,“ vysvětlil tvůrce webu Jan Havránek.

Hlavní předností platformy je přehlednost a transparentnost. Interaktivním, věcným, ale i zábavným způsobem ukazuje, jak se bude Třinec dál rozvíjet, jak bude vypadat v budoucnu a jaké jsou představy jeho obyvatel.

„Přejeme si, aby se lidem v našem městě dobře žilo. Proto chceme, aby měli naši občané co nejjednodušší přístup k informacím, které se jich přímo dotýkají,“ přiblížila primátorka Třince Věra Palkovská.

Centrálním místem webu je mapa, na které jsou umístěny projekty roztříděné do kategorií. Na přehledných kartách jednotlivých záměrů je možné zjistit všechny důležité informace. Postupným cílem je zapojit občany do rozhodování o budoucnosti města, aby s vedením aktivně vedli debatu o jeho dalším směřování.

„Pro magistrát bude průběžná diskuse s lidmi důležitým vodítkem k tomu, abychom zjistili, na které oblasti se v dalších letech máme zaměřit tak, aby se lidem v Třinci skvěle žilo. Teď jsme na startovní čáře. FajnyTrinec.cz bude živý, bude se dál rozvíjet a věříme, že se stanete stálými návštěvníky tohoto webu,“ dodala Palkovská.

Další zprávy z regionu