Pozemek mají, ale stavět nemohou. Zatím

Scénář o bydlení svých dětí na společné zahradě v Písečné se ženě rozpadá pod rukama. Představa byla taková – na ženině dosti velkém pozemku si mohou postavit rodinné domky dvě její děti. Ale je problém, v cestě stojí územní plán obce.

Ilustrační foto: th

Věc se má tak – v Písečné se nyní začalo pracovat na novém územním plánu obce. Byly do něj zaneseny požadavky občanů, které prošly prvním pomyslným sítem. „Mám pozemek, který se skládá celkem ze tří částí. V jedné, nejmenší, by se mohlo stavět, ve zbylých velkých už ne. To je pro mé děti zbytečné,“ nastínila žena problém zastupitelům Písečné. „V obci máme v současné době na 70 stavebních pozemků. Nikdo nám nedovolí zařadit do územního plánu obce nové stavební pozemky, když ty stávající ještě nejsou využity,“ vysvětlil starosta Písečné David Ćmiel.

A zde je jádro problému – žena sice pozemky má, ale nejsou určeny ke stavbě. A zřejmě brzy nebudou. „Před lety mě vůbec nenapadlo, že bych měla změnit využití pozemků, abych usnadnila zahájení stavby,“ konstatovala žena.

Shrnuto, podtrženo – tvorba nového územního plánu Písečné je teprve na začátku, proto se zastupitelé budou snažit, pokud jim to legislativa dovolí, najít v daném případě nějaké schůdné řešení.

Další zprávy z regionu