Přespolní řidiče začne pokutovat policie

Řidiči z okolních obcí, kteří parkují v centru Návsí, se budou muset mít na pozoru. Pokud své auto nechají na parkovištích stát několik hodin, hrozí jim pokuta.

Na novém parkovišti bude možné zaparkovat na dvě hodiny. Foto: ba

V centru Návsí lze zaparkovat před budou nádraží a vedle ní, na autobusovém stanovišti a také na parkovišti, které se obec rozhodla odkoupit od soukromého majitele. I přesto je parkovacích míst nedostatek. Problémem, který místní trápí, se na svém posledním jednání zabývalo zastupitelstvo obce.

„Na autobusovém nádraží lze parkovat dvě hodiny, a to s použitím parkovacích hodin. Málokdo to dodržuje. Ráno přijedou občané okolních obcí, zaparkují auto a pokračují vlakem do zaměstnání. Parkoviště uvolní až odpoledne, kdy se vracejí z práce domů. Takto zabírají místa našim občanům, kteří si přijedou nakoupit nebo vyřídit nějaké věci na úřadě,“ popsal neustále se opakující situaci místostarosta Návsí Libor Herman. Obec hodlá zavést omezenou dobu parkování také na novém parkovišti, které nedávno získala do svého vlastnictví.

Zdůraznil, že na základě jednání obce s policií se dodržováním parkovacího řádu nově začnou zabývat dopravní policisté z Třince a také strážci zákona z obvodního oddělení v Jablunkově. Řidiči, kteří své vozy v některých místech nechají stát několik hodin, se musejí připravit na to, že je může stihnout peněžitý trest.

Další zprávy z regionu