Přírodu bolí odpad po některých turistech

V době, kdy byla zavřená obchodní centra a zábava ve městech, se mnoho lidí vydávalo do přírody. Po některých ale zůstal velký nepořádek.

Nepořádek po sobě někdo zanechal u řeky Olše v Hrádku. Foto: obec

Rozzlobilo to i starostu Hrádku Roberta Borského. „Více lidí v přírodě – více odpadků,“ řekl, ale jedním dechem dodal, že na druhé straně je více těch, kterým se to zprudka nelíbí a poukazují na to. „Řada z nich si s sebou do přírody nosí igelitové sáčky, do kterých sbírají odpadky. Činí tak neorganizovaně a pravidelně. Patří mezi ně i děti,“ pokračoval Borski, podle kterého se tradiční jarní „masové“ uklízení letos bohužel konat nemohlo.

Nejvíce příležitostí k úklidu je podle něj kolem silnice druhé třídy, na turistických stezkách a na březích Olše. „Například u naší krásné řeky se scházejí partičky, protože koronakrize už hodně lidem leze na nervy. Chápu, jsme bytosti společenské. Proč však po sobě opakovaně nechávají otřesný nepořádek, to mi hlava nebere. Úcta k přírodě, krajině, obci, ve které žijí, jsou pro některé z nás naprosto nesrozumitelnými pojmy. Ale v rámci možností máme v Hrádku poměrně čisto,“ dodal Borski.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu