Pro Světlušku poprvé běželi i v Jablunkově

Mezi města, v nichž se v letošním roce uskutečnila dobročinná akce s názvem Noční běh pro Světlušku, se zařadil Jablunkov. Zrakově těžce postižené osoby přišlo podpořit přes sedm desítek běžců – dětí i dospělých.

Běžci si svítili na cestu čelovkami. Foto: ba

Příznivci běhání se o víkendu sešli v Městském lese v Jablunkově. Než si vyzvedli startovní čísla, rozcvičili se a vydali se s čelovkami na dvou nebo pětikilometrovou trať, vyslechli si dvouhodinový koncert místních kapel Qai a Dr. Ong, která se vzdala honoráře.

„Jelikož obecně sport a zejména pak běh je mojí vášní a několika závodů tohoto typu jsem se už zúčastnila, řekla jsem si, proč podobnou akci neuspořádat v Jablunkově. Účast běžců předčila naše očekávání, určitě měla smysl. V této dobročinné akci budeme chtít pokračovat,“ řekla za pořadatele Gabriela Niedoba z JACKi.

Tváří jablunkovského Nočního běhu pro Světlušku byl úspěšný moderní pětibojař Marek Grycz. „Moc rád jsem přijal pozvání a přišel podpořit dobrou věc,“ řekl Marek Grycz, který závod odstartoval a poté se sám vydal na trať.

Další zprávy z regionu