Prodloužení je bude stát více

Stavbu chodníku podél cesty vedoucí do převážně rekreační oblasti chystá Komorní Lhotka. A bude delší, než obec původně plánovala – povede od domu s číslem popisným 65 k hotelu Säntis.

Nový chodník zvýší bezpečí pěších v horní části obce. Foto: AB

„Z Moravskoslezského kraje jsme obdrželi informaci, že nám byla schválena dotace na projektovou dokumentaci ve výši 182 tisíc korun,“ informoval zastupitele na říjnovém zasedání starosta Ivo Sztefek.

Cena dokumentace však bude vyšší. Když totiž obec o dotaci žádala, počítala s délkou chodníku 290 metrů. Když pak jednala s majiteli pozemků, kudy chodník povede, oslovila i další vlastníky v dolní části a ti také se záměrem souhlasili. „Tím se chodník prodlouží na celkem 420 metrů, a cena projektové dokumentace se tak přehoupne přes 200 tisíc korun,“ vysvětlil starosta s tím, že část sumy, kterou nepokryje dotace, doplatí obec.

Jak dále uvedl, v rámci výběrového řízení na zpracovatele dokumentace Komorní Lhotka osloví tři firmy, tak to totiž stanovuje obecní směrnice pro zadávání veřejných zakázek v případě, že zakázka překročí 150 tisíc korun. Samotnou stavbu chodníku pak obec předpokládá podle vhodných dotačních titulů v časovém horizontu dvou let.

Další zprávy z regionu