Programátoři mají bronz

Bronzovou medaili získalo družstvo Střední školy Jablunkov ve složení Bogdan Borski, Jakub Macoszek a Adam Szczotka v celorepublikovém finále v programování robotů Fanuc, které se konalo v Praze.

Soutěž dala letos mladým programátorům zabrat, zadání bylo těžké. Foto: škola

Zatímco v loňském roce si dvě jablunkovská družstva soutěž podmanila prvním a druhým místem, letos Jablunkovští dosáhli pod vedením vyučujícího Romana Kulštejna v konkurenci šesti nejlepších družstev z celé republiky na třetí příčku.

Úkolem mladých programátorů bylo složit váleček ze tří dílů, zkontrolovat, zda je správně složený a posléze jej rozebrat. Měli na to pět hodin.

„Letos to bylo těžší než vloni, o čemž svědčí to, že ani jeden tým se nevešel do pětihodinového časového limitu. K úspěšnému dokončení zadání scházelo klukům patnáct minut. Po uplynutí časové lhůty úkol dokončili. Jako jediným jim robot fungoval, takže k prvenství měli blízko,“ poznamenal vedoucí družstva Roman Kulštejn.

„Při plnění úkolu mohly nastat dvě varianty, bylo to docela časově náročné. Škoda, že z toho nakonec nebylo to první místo, ale i tak se nám to docela povedlo,“ dodal Jakub Macoszek.

Další zprávy z regionu