Projekt kulturního domu v Hnojníku možná ožije

Obec Hnojník se pustila do náročné výstavby obecní kanalizace. V plánu má i investice do škol, výstavbu parkoviště nebo velkou úpravu křižovatky.  Jak to ale vypadá s výstavbou kulturního domu, o který obec už desítky let usiluje?

Studie nového kulturního domu,. V objektu bude i obecní úřad.

Mnoho lidí je přesvědčeno o tom, že nákladná stavba kulturního domu není na pořadu dne. Vždyť jen výstavba kanalizace vyjde na 205 milionů, byť velkou část uhradí dotace.

Starosta Miroslav Molin je ale přesvědčený, že si obyvatelé místo, kde by se mohli scházet a bavit, zaslouží. „Dostal jsem informaci, že již brzy bude vypsán dotační titul, na nějž by šla výstavba kulturního domu krásně napasovat. Teď jde jen o to, využít příležitost a jít do toho,“ zdůraznil starosta.

Postavit kulturní stánek je jeho cílem už mnoho let a nechce se ho jen tak vzdát. „Proto vedu jednání s firmou, která se dotačními tituly zabývá a umí je pro obce získávat. Zda její služby využijeme, ale budou muset schválit zastupitelé. Zasedání se bude konat koncem měsíce, takže to tam určitě přednesu,“ dodal starosta, který doufá, že dostane mandát k tomu, aby výstavbu kulturního domu mohl uskutečnit.

Nový kulturní dům by mohl vyrůst v přístavbě u bývalého hotelu Park, dnešního Občanského centra. Do objektu se také přestěhuje obecní úřad, který v současné době trpí nedostatkem místa. Naopak v současné budově, kde úřad sídlí, by tak v budoucnu vznikly malometrážní byty pro seniory nebo mladé rodiny.

Další zprávy z regionu