Průjezd Kaštanovou bude zase složitý

Poslední letošní velká rekonstrukce silnice je na spadnutí. Už příští týden začíná oprava dalšího úseku ulice Kaštanová. Řidiči ale musejí počítat s tím, že do té doby ještě potrvá pokládka asfaltu ve Vendryni.

Nový koberec získává v těchto dnech úsek silnice od nemocnice směrem do Vendryně. Foto: mr

Zástupci třineckého magistrátu řešili rekonstrukci silnice na koordinační schůzce, na které ladili nastávající termíny. Úsek od hospůdky Pikolo k Nemocnici Třinec by měli dělníci začít frézovat 19. září. Práce v celém úseku skončí koncem listopadu. Do této doby Správa silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK)dokončí úsek silnice ve Vendryni, tedy od hotelu Vitality k nemocnici, a to včetně rekonstrukce mostu.

„S ulicí Kaštanovou není možné začít dříve, než bude dokončen úsek ze strany od Vendryně. To byla naše podmínka: zajistit příjezd k nemocnici. Jsem ráda, že zatím jede vše podle plánu a tak, jak jsme si na koordinačních schůzkách stanovili a dohodli,“ uvedla primátorka Třince Věra Palkovská.

Ve Vendryni se úplná uzavírka související s pokládkou asfaltu plánuje od 10. do 13. září. Pokud by nebylo příznivé počasí, termín se přesune na 17. až 20. září. Jde o úsek od parkoviště u nemocnice po křižovatku silnic III/4682 a III/4682a (nad školou ve Vendryni).

Od 14. do 15. září budou pracovníci pokračovat s pokládkou až po kruhový objezd u Vitality. V případě deštivého počasí by se práce posunuly o týden. V době pokládky asfaltového koberce se cyklisté přes tuto komunikaci nedostanou na cyklostezku.

Úplná uzavírka jen krátce
Na území Třince začnou pravděpodobně práce po 19. září. Doprava v ulici Kaštanová bude uzpůsobena tak, aby byl vždy zajištěn výjezd z tamního sídliště. I v průběhu stavebních prací bude úsek s omezením průjezdný nejen pro vozidla Integrovaného záchranného systému, ale i pro všechny řidiče. V dané lokalitě bude upravena nejvyšší povolená rychlost. Úplná uzavírka je naplánována v termínu od 26. do 30. října, tedy v době podzimních prázdnin.

Součástí stavebních prací bude i rekonstrukce propustku před nemocnicí. Provoz na místě budou řídit semafory. Dokončovací práce budou v celém úseku pokračovat do konce listopadu.

Další zprávy z regionu