Radniční galerie vystavila fotografie Třince

Neotřelé a působivé fotografie zachycující Třinec si nyní lidé mohou prohlédnout při své návštěvě magistrátu. Najdou je ve třetím poschodí v tamní neformální galerii na chodbě.

Fotografie zachycují Třinec ve všech ročních obdobích. Foto: mr

Fotografie vystavil místní Fotoklub Steel Třinec. Lidé si mohou prohlédnout hutnické město zachycené v zimě, kvetoucí na jaře či v létě nebo třeba na Silvestra, kdy nebe rozzáří ohňostroje.

„Už jsme si zvykli, že na cestě do práce nám dělají radost obrazy nebo fotografie. Těší mě, že právě v roce, kdy si připomínáme 90. výročí Třince, zde máme tuto výstavu, která naše město tak pěkně zobrazuje,“ pochvalovala si primátorka Věra Palkovská.

Na výstavě se podíleli kromě Marka Džupina také René Kajfosz, Mirek Niedoba, Pavel Zubek a Martin Viszczor. „Vystavili jsme fotografie z posledních pěti let, mnoho z nich jsou ale úplně čerstvé. Na všech je Třinec a jeho zajímavá zákoutí,“ podotkl za fotoklub Marek Džupin. Vysvětlil, že tato výstava je součástí oslav 90 let města Třince.

„Celkem pořádáme tři výstavy a na všech bude k vidění celkem 90 fotografií našich členů. Jednu najdou lidé v Muzeu Třineckých železáren a města Třince, druhou zde na radnici a třetí teprve plánujeme, ta bude opět o prázdninách na vlakové zastávce,“ upřesnil fotograf.

Výstavu na radnici si mohou lidé prohlédnout až do konce letních prázdnin.

Další zprávy z regionu