Region ožívá velikonočními svátky

Velikonoce se nezadržitelně blíží a lidé si je chtějí po „covidové pauze“ opět užít naplno. V Jablunkově či Mostech u Jablunkova již mají velikonoční jarmarky za sebou, jinde se na ně teprve chystají. Pokud chcete nasát velikonoční atmosféru, přinášíme vám malou nabídku.

Svátky jara oslaví na náměstí
Po dvouleté pauze se obyvatelé Třince mohou těšit na velikonoční jarmark. Kdo přijde, ten se naladí na nejkrásnější svátky jara a ještě k tomu si poslechne i písničky v podání Martina Chodúra.

Tradiční velikonoční jarmark se koná v neděli 10. dubna od 10 hodin na náměstí Svobody a v Trisii. Na návštěvníky čeká pestrý program. Vystoupí folklorní kapela Bezmiana, folklorní soubor Oldrzychowice, Stanley´s Dixie Band, Dr. Ong a v 17 hodin známý zpěvák Martin Chodúr. Děti pobaví od 14.15 Klauni na volné noze.

Jarmark nabídne příchozím i různé velikonoční dílničky. Nebude chybět dobré občerstvení a dobrůtky z Jarní cukrárny.

Velký týden začne jarmarkem
Zdobení perníčků, malování vajíček, ražbu mincí, pletení pomlázek, keramické tvoření a mnohé další nabídne v pondělí 11. dubna velikonoční jarmark na náměstí v Českém Těšíně.

Mezi 10. a 16. hodinou se příchozí mohou těšit na bohatý program a řadu atrakcí. Nebudou chybět workshopy s velikonoční tematikou či prodejní stánky s velikonočními předměty a občerstvením.Sváteční atmosféru navodí gorolská kapela Bukóń. Děti se mohou těšit na historický vláček, domácí zvířátka, projížďku na ponících a loutkové představení O 3 princeznách a 3hlavém drakovi.

Senioři pořádají výstavu
Na tradiční velikonoční výstavu po dvouleté odmlce láká organizace důchodců Třineckých železáren při ZO OS Kovo TŽ. Zve všechny bez rozdílu věku, aby se k nim přišli podívat v pátek 8. dubna od 8 do 17 hodin do Klubu důchodců na Folvarku. Seniorky napečou vynikající moučníky a navaří i teplá jídla, takže o bohaté občerstvení nebude nouze. Výstava přinese návštěvníkům celou řadu velikonočních inspirací.

Další zprávy z regionu