Řidič nafoukal 4 promile, další šofér se 2,5 byl i zfetovaný

Dva řidiče v silně podroušeném stavu přistihli v těchto dnech policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava na třineckých silnicích. Mladší z šoférů navíc usedl za volant pod vlivem drog.

Ilustrační foto: Policie ČR

V pondělí kolem půl desáté večer hlídka Speciální pořádkové jednotky Ostrava zastavila v Třinci na ulici Komenského k běžné kontrole řidiče Škody Fabia. „Šestapadesátiletý řidič se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla pozitivní. Naměřená hodnota přesáhla hranici čtyř promile. Při opakovaných měřeních hodnota ještě o několik setin stoupla,“ informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dalšího hříšníka za volantem zastavili policisté v úterý kolem deváté hodiny večer na parkovišti u jednoho z třineckých supermarketů. „Pětadvacetiletý řidič VW Passat se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla pozitivní. Hodnota na přístroji se zastavila na 2,5 promile. Při opakování měření hodnota dále stoupala,“ uvedla Viačková. Policisté vyzvali mladého řidiče také k provedení další orientační zkoušky – na přítomnost omamných a psychotropních látek. „A opět test byl pozitivní, konkrétně na skupinu Canabis,“ sdělila mluvčí policie.

Oba muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další zprávy z regionu