Řidič si popletl své jméno

Strážníci během včerejší kontroly zastavili řidiče, který v obci porušoval dovolenou rychlost. Kvůli zapomenutým dokladům jej předvedli na stanici, kde se ale nestačili vynadivit.

Řidič se městem pohyboval rychlostí 74 km/h. Ilustrační foto: Designed by Freepik

Městská policie během kontroly dodržování dovolené rychlosti na území Českého Těšína zastavila řidiče, jenž místem projížděl 74 kilometrovou rychlostí. „Strážníci se takto pravidelně zaměřují na místa poblíž školských zařízení. Má to totiž na motoristy výchovný účinek,“ uvedla mluvčí radnice Dorota Havlíková.

„Strážníci se takto pravidelně zaměřují na místa poblíž školských zařízení. Má to totiž na motoristy výchovný účinek“Dorota Havlíková, tisková mluvčí Českého Těšína

Po zastavení vozidla proběhla běžná identifikace řidiče. Ten ovšem městským policistům tvrdil, že osobní doklady zapomněl doma. Strážníci jej proto předvedli na obvodní oddělení policie, kde dále zjišťovali mužovu totožnost.

Jakmile jej v databázi vyhledali, zůstali překvapeni. Zadržený totiž podle mluvčí města neodpovídal fotografii v systému policie. Odpověď na záhadu však následně vyřešili. „Muž se vydával za svého bratra, protože o své řidičské oprávnění již přišel kvůli předchozímu bezohlednému chování na silnici,“ uvedla Havlíková s tím, že si nepoučitelného šoféra k dalšímu šetření převzala policie.

Další zprávy z regionu