Husté sněžení zastavuje dopravu

Vydatné sněžení, které v noci ze středy na čtvrtek zasáhlo náš region, pořádně trápí řidiče. V příkopu skončily i autobusy, některé kamiony uvízly v kopcích a zablokovaly dopravu.  Podle Policie ČR byla během čtvrtečního dopoledne většina silnic s opatrností sjízdná. Ale na některých se tvoří kolony.

Autobus v Milíkově se dostal mimo silnici. Foto: Barbora Szmeková.

Kamiony uvízly mimo jiné v Hnojníku nebo v Bystřici. Kolony se vytvořily v Neborech na výjezdu z rychlostní silnice a také v Hnojníku.  Komplikace se vyskytly i na obchvatu v Mostech u Jablunkova. Konkrétně na silnici číslo I/11 poblíž hraničního přechodu Mosty u Jablunkova – Svrčinovec, kde je podle policistů komunikace ve směru ze Slovenska na české straně nesjízdná pro nákladní auta.

Několikakilometrová kolona zkomplikovala provoz i na dálnici D48 ve směru z Frýdku-Místku na Český Těšín. „Na vozovce je sníh, odstavená nákladní vozidla stojí na krajnici a silnice je prozatím sjízdná se zvýšenou opatrností,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Přestože většina komunikací je podle ní chemicky ošetřených, motoristy vyzvala, aby byli na silnicích opatrní. „Vzhledem k povětrnostním podmínkám je potřeba přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky a dalším okolnostem v silničním provozu,“ řekla Jiroušová.

V Milíkově dal motoristům opět zabrat proslulý kopec Warcop. Silnice z Milíkova ve směru do Návsí byla neprůjezdná, zatarasil ji autobus, jenž zadní částí sjel do příkopu. Ke stejné situaci došlo rovněž v Gutech, i tam se dostal autobus mimo vozovku.

Další zprávy z regionu