Řidiče zdržují dopravní omezení

S dopravním omezením musí řidiči v Českém Těšíně počítat i v následujících měsících. Ovšem to nejhorší, co se letošního roku týče, již mají za sebou.

Pod viadukt řidiči jezdí po novém povrchu. Foto: tm

Podle starosty města Víta Slováčka je Český Těšín na dopravní omezení háklivý. „Nedávno probíhala v polské gesci částečná oprava hraničního mostu v Chotěbuzi, a co se dělo ve městě, se nedá vůbec popsat. Ač máme inteligentní řízení průjezdu, tak doprava ucpala všechny křižovatky. To se projevilo, když se zároveň opravovala Viaduktová ulice. A její vyasfaltování se naštěstí realizovalo ve státní svátek. Nyní je obojí hotovo,“ řekl starosta Českého Těšína.

S určitým omezením musí řidiči počítat v Nádražní ulici, která se mění na bulvár. Zásahem do dopravy bude výstavba přechodů pro chodce, které budou navazovat na další práce. Přechody u malého podchodu a naproti nádraží budou z dlažebních kostek. „Bude se jednat o zásah do dopravy, ale nečekáme žádnou katastrofu,“ doufá Slováček.

Rekonstrukcí prochází chodník podél Slovenské ulice, práce probíhají na etapy. „Opravit přijde v celé délce od Jablunkovské ulice až po Frýdecku. Ale není dotčená najednou celá délka, měníme obrubníky, řešíme osvětlení. Oprava potrvá až do dubna,“ uzavřel.

Další zprávy z regionu