Řidiči, pozor! Hasiči vyjíždějí k zásahu

Bleskový zásah hasičů se může zbrzdit hned na začátku. Konkrétně těch z Jablunkova, kteří místo rychlého vyjetí jedou raději pomalu. Důvod? Většina řidičů nerespektuje světelné zařízení, které dává hasičům přednost při vjezdu na Dukelskou ulici.

Světelné zařízení má usnadnit výjezd hasičů. Foto: tm

Jablunkovští hasiči se v červnu nastěhovali do nového integrovaného výjezdového centra, které stojí v Hasičské ulici. Při výjezdu k zásahu jedou po této silnici směrem k Dukelské ulici, která je hlavní. Výjezd jim proto má usnadnit světelné signalizační zařízení umístěné z obou stran při napojení Hasičské ulice na Dukelskou.

„Signál dvě vedle sebe umístěná střídavě přerušovaná červená světla znamená pro řidiče povinnost zastavit vozidlo před světelným signalizačním zařízením,“ řekla policejní mluvčí Karolína Bělunková a dodala, že je-li vozidlo při rozsvícení tohoto signálu již tak blízko, že by řidič nemohl vůz bezpečně zastavit, smí pokračovat v jízdě.

V nejvýchodnějším městě republiky je to nyní tak, že některé auto před signalizačním zařízením zastaví, jiné ne. „Klukům jsem říkal, ať k zásahu vyjíždějí, jako by tam žádné signalizační zařízení nebylo. Do té doby, než si řidiči na toto nové dopravní značení zvyknou,“ prozradil velitel jablunkovských hasičů David Sadowski, podle kterého je ve hře zviditelnění světelného značení – například velkou výstražnou tabulí. Hasiči rovněž čekají na povolení pokácení jednoho malého javoru, který stíní semafor při výjezdu ze Školní ulice.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu