Rozetky bojovaly na ME v Chorvatsku

Poprvé v historii třineckých mažoretek se Rozetky z Domu dětí a mládeže Třinec kvalifikovaly na mistrovství Evropy. Vyrazily do Chorvatska, kde se soutěž konala, a rozhodně se tam neztratily. Dokonce si vybojovaly i možnost ukázat své dovednosti na celosvětovém klání.

Dívky z třineckého oddílu Rozetky ukázaly, že mají bojového ducha. Foto: Rozetky (2)

Z mistrovství ČR postoupilo seniorské defilé s tématem Velká čínská zeď 19 děvčat. Miniformace pěti kadetek, která startovala na téma Námořníci, získala titul II. Vicemistryně ČR v asociaci CMA (Czech Majorettes).

„Po dvouleté covidové pauze jsme takové úspěchy, kterých jsme letos dosáhly, vůbec nečekaly. Hlavně kadetky, pro které byla tato soutěžní sezóna jejich první, na začátku sezóny startovaly ve výkonnostní třídě hobby. Svou neskutečnou pílí se na semifinále přeřadily s vyšším bodovým ohodnocením do kategorie profi, a tak mohly bojovat na mistrovství ČR o postup na Evropu,“ vylíčila Jana Hrubcová z DDM Třinec.

Jak dále uvedla, sen se stal skutečností. Kadetky obsadily na mistrovství Evropy v konkurenci 18 startů krásné 8. místo a seniorské defilé získalo 9. místo.

Mažoretky, které se umístily do 10. místa, mají možnost startovat také na mistrovství světa. „Tuto soutěžní sezónu mohla děvčata díky své obrovské píli, skvělému vedení trenérky, výbornému zázemí DDM Třinec a v neposlední řadě díky velké podpoře sponzorů, zažít krásné sportovní okamžiky a porovnat se s těmi nejlepšími mažoretkami ze světové federace,“ dodala Jana Hrubcová.

Podle ní je do dalších let tato sezóna pro všechna děvčata mažoretek Rozetek při DDM Třinec obrovskou motivací. „Děkujeme za příležitost a přízeň sponzorů. Nyní máme spoustu zážitků a zkušeností, se kterými budeme nadále pracovat a dělat vše proto, abychom si plnily mnoho dalších mažoretkových snů o dalších vítězstvích a postupech, reprezentovaly DDM, město Třinec a Českou republiku i v dalších letech,“ uzavřela.

Další zprávy z regionu