Rychlost aut v Písku pohlídá další radar

Řidičů, kteří velice často a opakovaně překračují rychlost při vjezdu do Písku ze směru od Jablunkova, neustále přibývá. Na porušování pravidel silničního provozu je brzy upozorní radar.

U vjezdu do obce bude radar. Foto: ba

Krajská silnice vedoucí obcí směrem do Bukovce, která pokračuje do Polska, je čím dál více rušnější. „Pohled na registrační značky prozrazuje, že naší obcí projíždějí řidiči převážně z Polska a Slovenska, o občany Písku a Bukovce se jedná v menší míře,“ podotkla starostka Písku Věra Szkanderová.

Jak dále řekla, místní si na řidiče překračující rychlost stěžují čím dál více. „Mnozí řidiči padesátikilometrovou rychlost v obci nedodržují. Z toho důvodu jsme již dříve umístili radar poblíž školy. Výsledkem je, že projíždějící auta zpomalují,“ řekla Szkanderová.

Vedení obce hodlá sjednat pořádek při vjezdu do Písku. Na konci jablunkovské části Žihla je dopravní značka informující řidiče, že už jsou mimo obec. Většina z nich sešlápne plynový pedál, jenže o několik set metrů dál je vítá dopravní značka začátek obce. Do Písku tak vjíždějí vyšší rychlostí, než je dovoleno. „Zatímco někteří řidiči zpomalí, další je předjíždějí. Na silnici poblíž řadových domků tak není moc bezpečno. Ke zlepšení situace snad přispěje radar, který umístíme ve směru jízdy za značkou začátek obce,“ uzavřela.

Další zprávy z regionu